Skip to main content

10 Indiska Kycklingrecept - Enkla & Goda

indiskt recept kyckling
indiskt recept kyckling
10 Indiska Kycklingrecept - Enkla & Goda Indiska,Kycklingrecept,Enkla,GodaIndiska kycklingrecept

Hej kära matälskare! Är du trött på samma gamla kycklingrätter? Vill du utforska nya smaker och spännande recept? Då är du på rätt plats!

Tänk dig en saftig och smakrik kycklingrätt som smälter i munnen. Inte sant? Du behöver inte drömma längre! I den här artikeln delar vi med oss av 10 fantastiska indiska kycklingrecept som är enkla att laga och garanterat kommer att imponera på dina smaklökar.

Vet du vad det bästa med indisk mat är? Förutom att den är otroligt god så är den också superflexibel! Du kan anpassa recepten efter din smak och vad du har hemma. Och det bästa av allt? Du behöver inte vara en stjärnkock för att lyckas.

Från kryddiga curryrätter till milda och aromatiska rätter, vi har något för alla. Redo att ge dina smaklökar en resa till Indien? Läs vidare och låt oss ta dig på en kulinarisk upptäcksfärd!

10 Indiska Kycklingrecept - Enkla & Goda

Är du sugen på att utforska den fantastiska världen av indisk matlagning? Då har du kommit rätt! Indisk mat är känd för sina intensiva smaker, aromatiska kryddor och läckra rätter. Och vad passar bättre än kyckling för att skapa smakrika indiska måltider? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 enkla och goda indiska kycklingrecept som är perfekta för både nybörjare och erfarna kockar.

Låt oss dyka in i de läckra smakerna!

1. Butter Chicken - Den Klassiska Favoriten

Butter Chicken, även känd som Murgh Makhani är en indisk klassiker som är älskad över hela världen. Den krämiga såsen, den söta, salta och kryddiga smaken, och den möra kycklingen är en perfekt kombination.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingfiléer, skurna i bitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tum färsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/2 kopp yoghurt
  • 1/2 kopp tomatpuré
  • 1/2 kopp vatten
  • 1/4 kopp smör
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • Salt efter smak

Stegen:

  1. Marinera kycklingen i yoghurt, korianderpulver, spiskumminpulver, gurkmeja, chilipulver, salt och svartpeppar i minst 30 minuter.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
  3. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och stek tills de är mjuka.
  4. Tillsätt tomatpuré, spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver och salt. Stek i 5 minuter.
  5. Tillsätt vatten och låt koka upp.
  6. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 15 minuter tills kycklingen är mör.
  7. Tillsätt smör och rör om.
  8. Garnera med färsk koriander innan servering.

2. Chicken Tikka Masala - Den Goda Favoriten

Chicken Tikka Masala är en utsökt indisk rätt som består av grillade kycklingbitar i en krämig, kryddig tomatsås.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingfiléer, skurna i bitar
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/4 tsk gurkmeja
  • Salt efter smak
  • 1/2 kopp yoghurt
  • 1/2 kopp tomatpuré
  • 1/4 kopp smör
  • 1/4 kopp grädde
  • 1/4 tsk socker
  • 1/4 kopp vatten
  • 1 msk färsk koriander, hackad

Stegen:

  1. Marinera kycklingen i yoghurt, garam masala, spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver, gurkmeja och salt i minst 30 minuter.
  2. Grilla kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära.
  4. Tillsätt tomatpuré, spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver, garam masala och salt. Stek i några minuter.
  5. Tillsätt vatten och låt koka upp.
  6. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 10 minuter.
  7. Tillsätt grädde, smör och socker.
  8. Rör om tills såsen är krämig.
  9. Tillsätt den grillade kycklingen i såsen.
  10. Garnera med färsk koriander innan servering.

3. Chicken Curry - En Klassisk & Enkel Rätt

Chicken Curry är en annan populär indisk rätt som är enkel att laga och passar perfekt för en vardagsmiddag.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingbitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tum färsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/2 kopp tomatpuré
  • 1/2 kopp vatten
  • 1/4 kopp kokosmjölk
  • Salt efter smak
  • 1 msk färsk koriander, hackad

Stegen:

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
  2. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och stek tills de är mjuka.
  3. Tillsätt tomatpuré, spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver och salt. Stek i 5 minuter.
  4. Tillsätt vatten och låt koka upp.
  5. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 15 minuter tills kycklingen är mör.
  6. Tillsätt kokosmjölk och rör om tills den är krämig.
  7. Garnera med färsk koriander innan servering.

4. Chicken Biryani - En Festlig & Aromatisk Rätt

Chicken Biryani är en mustig indisk rätt som är perfekt för speciella tillfällen. Den består av lager med ris, kyckling, kryddor och ibland även yoghurt.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingbitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tum färsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/2 kopp yoghurt
  • 1/2 kopp vatten
  • 2 koppar basmatiris
  • 1/4 kopp smör
  • Salt efter smak
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1/2 tsk saffran, löst i 1 msk varm mjölk

Stegen:

  1. Marinera kycklingen i yoghurt, korianderpulver, spiskumminpulver, gurkmeja, chilipulver, salt och svartpeppar i minst 30 minuter.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull och stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
  3. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och stek tills de är mjuka.
  4. Tillsätt spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver, garam masala och salt. Stek i 5 minuter.
  5. Tillsätt vatten och låt koka upp.
  6. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 15 minuter tills kycklingen är mör.
  7. Skölj riset väl och tillsätt det i kastrullen.
  8. Tillsätt saffranlösningen och salt.
  9. Häll över vatten tills det täcker riset med 1 cm.
  10. Täck över och låt koka upp.
  11. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 15 minuter tills riset är kokt.
  12. Rör om försiktigt och servera med färsk koriander.

5. Chicken Vindaloo - En Stark & Kryddig Rätt

Chicken Vindaloo är en stark och kryddig indisk rätt som är perfekt för dem som älskar het mat. Den innehåller ättika, vitlök, ingefära och chilifrukter.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingbitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tum färsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/4 kopp ättika
  • 1/2 kopp vatten
  • 1/4 kopp kokosmjölk
  • 1/2 tsk socker
  • Salt efter smak
  • 1 msk färsk koriander, hackad

Stegen:

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
  2. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och stek tills de är mjuka.
  3. Tillsätt spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver och salt. Stek i 5 minuter.
  4. Tillsätt ättika och vatten och låt koka upp.
  5. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 15 minuter tills kycklingen är mör.
  6. Tillsätt kokosmjölk och socker.
  7. Rör om och servera med färsk koriander.

6. Chicken 65 - En Smakupplevelse

Chicken 65 är en krispig och smakrik indisk rätt som är perfekt som förrätt eller tilltugg.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingbitar
  • 1/2 kopp yoghurt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • Salt efter smak
  • 1/2 kopp mjöl
  • 1/4 kopp majsstärkelse
  • 1/4 kopp vatten
  • Olja för stekning

Stegen:

  1. Marinera kycklingen i yoghurt, korianderpulver, spiskumminpulver, gurkmeja, chilipulver, salt och svartpeppar i minst 30 minuter.
  2. Blanda mjöl, majsstärkelse och salt i en skål.
  3. Tillsätt vatten och rör om tills det är en tjock smet.
  4. Hetta upp olja i en stor stekpanna.
  5. Doppa kycklingbitarna i smeten och stek i oljan tills de är gyllenbruna och krispiga.
  6. Servera med en sås av din smak.

7. Chicken Korma - En Krämiga Delikatess

Chicken Korma är en mild och krämig indisk rätt som är perfekt för dem som föredrar en mildare smakupplevelse.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingbitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tum färsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/2 kopp yoghurt
  • 1/2 kopp kokosmjölk
  • 1/4 kopp grädde
  • 1/4 kopp vatten
  • 1/4 kopp cashewnötter, blötlagda
  • Salt efter smak
  • 1 msk färsk koriander, hackad

Stegen:

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
  2. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och stek tills de är mjuka.
  3. Tillsätt spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver, garam masala och salt. Stek i 5 minuter.
  4. Tillsätt vatten och låt koka upp.
  5. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 15 minuter tills kycklingen är mör.
  6. Mixa cashewnötterna med yoghurt, kokosmjölk och vatten till en slät kräm.
  7. Tillsätt krämen till kycklingen och rör om tills den är krämig.
  8. Garnera med färsk koriander innan servering.

8. Chicken Saag - En Grön Delikatess

Chicken Saag är en mustig och hälsosam indisk rätt som är full av smak och näring.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingbitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tum färsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/2 kopp spenat, hackad
  • 1/4 kopp vatten
  • 1/4 kopp grädde
  • Salt efter smak
  • 1 msk färsk koriander, hackad

Stegen:

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
  2. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och stek tills de är mjuka.
  3. Tillsätt spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver, garam masala och salt. Stek i 5 minuter.
  4. Tillsätt spenat och vatten.
  5. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 10 minuter tills spenaten är mjuk.
  6. Tillsätt grädde och rör om tills den är krämig.
  7. Servera med färsk koriander.

9. Chicken Chettinad - En Kryddig Södra Indisk Rätt

Chicken Chettinad är en kryddig och aromatisk sydindisk rätt med rötter i Chettinad-regionen i Tamil Nadu. Den är full av smakrika kryddor och har en rik historia.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingbitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tum färsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/4 kopp ättika
  • 1/2 kopp vatten
  • 1/4 kopp kokosmjölk
  • 1/2 tsk socker
  • Salt efter smak
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk nejlikor
  • 1 tsk kanelstänger

Stegen:

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
  2. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och stek tills de är mjuka.
  3. Tillsätt spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver och salt. Stek i 5 minuter.
  4. Tillsätt ättika och vatten och låt koka upp.
  5. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 15 minuter tills kycklingen är mör.
  6. Tillsätt kokosmjölk och socker.
  7. Rör om och servera med färsk koriander.

10. Chicken Masala - En Klassisk & Allsidig Rätt

Chicken Masala är en allsidig indisk rätt som kan serveras med ris, naanbröd eller rotis.

Ingredienser du behöver:

  • 500 g kycklingbitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tum färsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/2 kopp tomatpuré
  • 1/2 kopp vatten
  • 1/4 kopp grädde
  • Salt efter smak
  • 1 msk färsk koriander, hackad

Stegen:

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
  2. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och stek tills de är mjuka.
  3. Tillsätt spiskumminpulver, korianderpulver, chilipulver och salt. Stek i 5 minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré och vatten.
  5. Sänk värmen, täck över och låt sjuda i 15 minuter tills kycklingen är mör.
  6. Tillsätt grädde och rör om tills den är krämig.
  7. Servera med färsk koriander.

Vanliga Frågor om Indiska Kycklingrecept

1. Vilka kryddor är essentiella för indiska kycklingrecept?

De vanligaste kryddorna i indiska kycklingrecept är spiskumminpulver, korianderpulver, gurkmeja, chilipulver, garam masala och svartpeppar.

2. Hur får man till den autentiska indiska smaken?

För att få den autentiska indiska smaken, använd färska kryddor och rosta dem i olja innan du tillsätter andra ingredienser. Använd även färsk ingefära och vitlök för att skapa den karakteristiska aromen.

3. Vilken typ av kyckling ska man använda?

Kycklingfiléer eller kycklinglår utan ben passar bra till indiska kycklingrecept.

4. Hur serveras indiska kycklingrätter?

Indiska kycklingrätter serveras ofta med ris, naanbröd, rotis, sallad och chutneys.

5. Kan man anpassa kryddstyrkan i recepten?

Ja, du kan anpassa kryddstyrkan i recepten efter din smak. Om du inte gillar stark mat, kan du minska mängden chilipulver.

Avslutning - Utforska Smakerna!

Nu har du 10 läckra indiska kycklingrecept som du kan använda för att krydda upp din matlagning! Var kreativ och prova olika kryddor och ingredienser för att hitta dina egna favoriter. Njut av den smakrika och spännande världen av indisk matlagning!

Låt oss skapa några indiska kulinariska mästerverk tillsammans!

[Klicka här för att köpa dina indiska kryddor online!] (Interna länkar till en relevant produktkategori)

Hoppas du har hittat inspiration i den här samlingen av 10 indiska kycklingrecept. Oavsett om du är en erfaren kock eller en nybörjare i köket, är dessa recept enkla att följa och garanterar en smakrik och tillfredsställande måltid. Från kryddiga curryrätter till mildare och mer söta rätter, har vi något för alla smaker.

Tänk på att du kan anpassa recepten efter dina egna behov och preferenser. Vill du ha mer styrka? Lägg till extra chili. Vill du ha en krämigare sås? Tillsätt lite mer kokosmjölk. Var inte rädd att experimentera och skapa dina egna variationer. Det bästa med indisk matlagning är just flexibiliteten och möjligheten att skapa något unikt varje gång.

Slutligen, njut av din matlagningsprocess och dela gärna dina resultat med oss! Vi vill gärna höra vad du tycker om våra recept och hur de fallit i smak. Lycka till med matlagningen och bon appétit!

Video Indisk mat - kyckling currysås recept / Chicken Curry

Popular posts from this blog

3 Enkla Grekisk Yoghurt SåS Recept FöR Kyckling

grekisk yoghurt sås kyckling 3 Enkla Grekisk Yoghurt Sås Recept för Kyckling Enkla,Grekisk,Yoghurt,Recept,KycklingGrekisk yoghurtsås Hej där, matälskare! Letar du efter nya och spännande sätt att krydda din kycklingmiddag? Då har du kommit till rätt ställe! Visste du att grekisk yoghurt är den perfekta basen för en läcker och krämig sås? Med bara tre enkla ingredienser kan du skapa en smaklig sås som passar perfekt till kyckling. Vill du veta mer? Läs vidare för att upptäcka dessa fantastiska recept! Varför spendera timmar i köket när du kan skapa en utsökt sås på nolltid? Dessa recept är så enkla att även den mest ovana kocken kan lyckas. Låt oss ta en titt på vad som väntar! 3 Enkla Grekisk Yoghurtsås Recept för Kyckling Är du trött på samma gamla kycklingrecept? Letar du efter ett enkelt och fräscht sätt att krydda upp din middag? Då är en grekisk yoghurtsås precis vad du behöver! Den här krämigt, syrlig och välsmakande såsen är perfekt för att ge kyc...